Logboek 2020

Regen

regen
regen

 

Woensdag, 11 maart 2020

 

 

S 26º 51.644 W 111 º 56.447 - S 26º 46.457 W 114 º 04.934

 

 

Flinke doorstaande wind en maken vaart. Een dikke 5 knoop op de klok en een mooie rechte lijn naar Pitcairn. Het is een donkere bewolkte dag en de zon laat zich vandaag maar 10 minuten zien. De golven zijn hoog en dansen braaf één voor één onder het schip door, maar om met deze deining koffie te zetten is teveel gevraagd en houden het dan maar op een kop Nescafé.

 

De generator slaat gemakkelijk aan maar blijft 50 minuten lopen. Waar de oorzaak ligt? Het is niet logisch. Iets doet het of doet het niet, de brandstof toevoer valt weg en schakelt uit. De koeling en de oliedruk zijn prima. Zou het een filterprobleem zijn?

 

Bij het koken is het gas op en maken van een nood een deugd, de zalm wordt zalmtartaar en de linzen met paprika worden koud als salade gegeten.

 

Bij het tot rust komen in de kuip kan ik het niet laten om de Amerikaanse gasfles uit de bakskist op te duiken en de gasfles uit de bun te halen. Met de slang hevel ik gas van de ene fles in de andere en breng de gasfles terug in de bun. Er kan weer koffie gezet worden.

 

Nog snel even aandacht aan de generator en zet de brandstofselenoid vast met een rvs draadje in plaats van de tierib die er nu om zit.

Het blijkt niet te werken want de 50 minuten run tijd blijft hetzelfde.

 

Rond 21.00 uur begint het te regenen, de wind mindert en varen in een donkere nietsziende omgeving. De zeilen klapperen zich een weg door de avond en de regen maakt het verblijf in de kuip wel heel vervelend.

 

Via de satelliettelefoon contact met het thuisfront gemaakt en de weerman voorspelt mooie wind en op koers blijven.