Logboek 2020

Wolken stralen witter dan tandpasta

 

Vrijdag, 13 maart 2020

 

 

 

S 26º 53.025 W 116 º 18.507 - S 26º 53.850 W 118 º 19.007

 

Na enkele sombere dagen, een zonnetje tussen de wolken door. Het maakt de omgeving sympathieker. De golven zijn minder dreigend, de wolken stralen witter als tandpasta, de vliegende vissen springen als diamanten uit het water. De wind blijft uit de oost regionen te waaien en ben niet altijd blij met deze vervelende voordewindse koers maar het brengt je wel in een rechte lijn naar het doel.

 

Voor de lunch herinner ik me een aantal pakjes noedels van heel lang geleden en bedenk me dat het wel hartig is om een noedelsoep te presenteren.

Diep graven achter de bank kom ik twee klussen tegen. Gas-geur en water afkomstig uit de gasbun. Daar gaan we weer met de waterpomptang, slangklemmen en de kitspuit.

De kitpasta voor in de gaskamer om de nieuwe leiding van buiten naar binnen extra in te kitten en achter de bank de koperen leiding los en opnieuw vast op rubberleiding. De zeepsop om het lek te zoeken met de nieuwe slangklemmen op de leidingen.

 

Moet opgelost zijn en stort me vervolgens op de culinaire uitdaging van het openen van een noedelsoep. Uit voorzorg kijk ik niet naar de vervaldatum maar naar de staat waar de mie zich in bevindt en het geheime zakje met saus, groenten en garnalen. Het is verwonderlijk en ontstellend knap van die Chinezen, hoe in zulk een klein prielzakje een groente maaltijd rijkelijk gevuld met garnalen weten te stoppen en als je het etiket geloofd dan krijg je na het opgieten van het water na 2 minuten koken een soep waar een driesterrenrestaurant nog wat van kan leren.

De smaaktest wijst uit dat het allemaal wel gaat maar het toch niet helemaal is. Het is een hartige zoute opkikker met wat noedels en veel vocht wat goed is voor deze contreien.

 

Bij het zoeken van de filter voor de generator gisteren was het me al opgevallen dat de accuruimte zo warm is. Ik voel de accu en het is niet echt heet maar wel warmer dan de omgeving. Zou dit komen door de dagelijkse lading door de zonnepanelen? Toch bevestigt het me de zorg die de accu’s me opleveren.

 

 

In de verte schieten de bliksemflitsen van wolk naar wolk en de wind wacht om naar het schouwspel te luisteren door helemaal weg te vallen. Rond 22.00 komt ze gelukkig terug en geeft de Queen B weer een zet de goede richting op.