Logboek 2020

Atol-Pacific-Polynesie-subtropen gevoel

ontstaan en verplaatsing van de golven
ontstaan en verplaatsing van de golven

 

Zaterdag, 21 maart 2020

 

 

 

 

S 24º 47.372 W 130 º 35.156 - S 24º 03.431 W 132 º 31.886

 

 

Het is lastig om op koers te blijven en moet afvallen zodat we pal voor het laken moeten varen om koers te houden. Dit is bepaald niet mijn favoriete koers en benoem het altijd als de ultieme k..koers. De schommelingen van het schip, op de golven die recht van achter komen, een windvaan die het vaak niet weet en te laat reageert, de kans op gijpen en het klapperen van het achterlijk dat aangeeft, wel of niet wil gijpen.

De wind is fors met een 26 knoop, onrustig varen met een visgraatpatroon golven.

 

Vanuit het ergens onbekend, komt in een hoek van 40 graden een dwarse golf door de normale golven heen fietsen. Langzaam verdwijnt Pitcairn in de verte en een eenzame rode lamp op de punt van een klif blijft een lange periode bij ons als baken.

Jacqueline heeft het niet gemakkelijke en neemt extra medicatie om op de been te blijven. In de middag neemt de wind af, de golven staan nog even door, de avond kenmerkt zich met afnemende wind.

 

Overdag met behulp van de generator watermaken en stroom draaien en ondanks het gemopper hierboven in de tekst wordt het een dag met flinke voortgang en mogen niet mopperen, alles is onder controle. Vreemd dat op deze breedte, het zulk slecht regenachtig weer is, terwijl ik zonnig weer verwacht. Het atol-Pacific-Polynesië-subtropen gevoel moet nog komen