Logboek 2020

Echte parels

Etoile d
Etoile d'Azur

 

Zaterdag 23 mei 2020

 

 

Rikitea

 

Nu kijkt Jacqueline wat lodderig uit de ogen terwijl ik een heerlijke rustige nacht heb gehad. De Etoile d’Azur heeft zijn achtjes gedraaid maar is gelukkig in zijn afgebakende ruimte gebleven. Inmiddels gokken we erop dat we aanstaande maandag kunnen vertrekken en gaan met de rubberboot enkele boodschappen doen ter voorbereiding.

 

 

Op weg naar het dorp varen we langs de Stormalong en maken onze plannen voor vertrek aanstaande maandag bekend. Linneth vindt dat dit gevierd moet worden met een afscheid en ik stel voor dat we zondag een kip bestellen bij Philippe en zelf friet bakken als afscheidsmaal. Nu ligt de Lucipara2 op de route naar de dinghy steiger en nodige ook hen uit om kip en friet te eten.

 

Op het politiebureau blijkt iemand aanwezig te zijn en maak meteen gebruik van de gelegenheid om te vragen of wij aanstaande maandag aan kunnen varen. Het blijkt geen probleem te zijn, maar toch.., want aanstaande maandag is de echte Deconfinement uitgesproken maar vervelend is, dat de formulieren of documenten pas aanstaande vrijdag 29 mei klaar zijn en dat dan de weg vrij is voor vertrek. Dat is weer een week. Hieruit blijkt de afstand tussen de politiek en de uitvoerende ambtenaren. Ik kan het niet veranderen en laat het gelaten over me heen gaan.

 

De kip met friet is besteld en laten dit feestje gewoon gebeuren en nodige daarbij ook de Tyago uit.

Bij een workshop waar van parels, kettinkjes, hangertjes en andere snuisterijen gemaakt worden lopen we naar binnen en schrikken enigszins van de prijs. Deze donkere parels zijn wel heel mooi. De dure parels bij de workshop worden verruild tegen de parels bij Philippe die heel wat vriendelijker geprijsd zijn zodat we toch nog een aandenken hebben van de Gambier.

 

Bij de bakker staan we binnen voor een stokbrood en raken in contact met een klein kind dat heel aanhankelijk met een stralende glimlach en kraaiend van plezier onze harten steelt. Jacqueline mag haar van de moeder optillen en ze vindt het nog mooier. Zo wordt het wachten op een stokbrood ver weg uit de bakkerij een leuke bezigheid en alle dames in de winkel staan met een vertederende glimlach de situatie aan te kijken.

 

Uit de diepte van de vrieskast duikelen we de eend op en breng deze gaar met sojasaus in de hogedrukpan wat een heerlijke maaltijd wordt. Het vlees mals gaar met een oosterse smaak. Het karige assortiment in de winkels maken het koken zonder verse kruiden tot een uitdaging.