Logboek 2020

Nergens voor nodig om te wachten

Affaires de maritime
Affaires de maritime

 

Woensdag, 27 mei 2020

 

 

Rikitea,

 

Igor roept me aan om de plastic zakjes terug te geven van de verpakking van zijn harde schijf. We wisselen elkaars gegevens uit en hij gaat ankerop om eindelijk eens de Gambier te verkennen. Bij Lucipara2 vraag ik wat de plannen zijn om met ons op te varen maar zijn nog niet helemaal duidelijk, wel vertellen ze me dat de regels weer een beetje veranderd zijn en dat er eerst een mail naar Papeete verstuurd moet worden voor toestemming vertrek. De eerste reactie mijnerzijds is vervelend en negatief maar moet er mee omgaan. Toch vaar ik nog even langs de SeaJay en Chris vertelt me hetzelfde verhaal maar zegt ook dat de toestemming zonder enig probleem snel doorgegeven wordt.

 

Dan maar naar Phillip en de internet tafel is volledig bezet en de kwaliteit van het internetsignaal als reciproke van het aantal aanwezigen. Hoe meer internetters des te minder het signaal doorgegeven wordt per bezoeker. Ik stuur een mailtje naar de affar@affaire-maritimes.fp en wacht af wat voor een konijn er nu weer uit de hoed wordt getoverd.

 

Ondertussen vaar ik terug naar de boot en begin het onderwaterschip van de slierten wier en ander beginnend hoopvol leven van de scheepshuid af te schrapen en te vegen.

Het is goed rusten in de kuip na gedane arbeid en zeker als het volgende berichtje op het scherm van de telefoon verschijnt:

 

Dear Sir,

 

The lockdown is abolished since the 21th of may, you can sail normally between French Polynesia Islands. I ask you to only inform me when you would like to leave from French Polynesia

 

Best Regards

 

APAM Matthieu Le Quenven

 

Deputy Head of Maritimes Affairs

 

Zo die zit maar waarom moet ik nu een document hebben volgens de sympathieke gendarmes. Helemaal niet nodig om te wachten en hadden dus al veel eerder kunnen vertrekken.

Besluit nu om helemaal niet meer naar de Gendarmerie te gaan en gewoon weg te varen na een mondelinge marifoon afmelding. Het voelt nu als het einde van de Lock Down.

 

In de avond hebben we een tijdens een heerlijk diner een gezellige samen zijn met Floris en Ivar