Logboek 2020

Mondkapjes

Dansen op de kade
Dansen op de kade

 

Vrijdag, 5 juni 2020

 

Hao,

 

Christine komt langs de schepen en zegt dat er vanavond een barbecue is bij de Hoodoo. Iedereen neemt zijn eigen spullen mee en Jannel zal deze voor je roosteren. Nu komt Christine dit zojuist vertellen nadat we de uitgebreide lunch als warm eten geconsumeerd hebben. En natuurlijk zeggen we geen nee en sluiten ons aan.

Rond 1700 uur verzamelen op de kade begin ik een gesprek met Savita, het Duitse schip. Ik stel voor dat we met zijn alleen een tiental meters opschuiven zodat we met zijn allen bij elkaar zitten en de Quarantaine mensen aan de rand van het schip bij elkaar kunnen zitten.

 

Een gitaar duikt op en de wijn en andere gezellige dranken worden geschonken. Liedjes door de avondlucht en al heel snel hebben we een superavond, verhalen, samen zingen en even later komt Olivier met een zangclub en die doen er nog een schepje bovenop. Een onverwachte echte vollemaans party. Polynesische muziek, dansen en gitaar van de Savita. Ik drink mijn wijntje en vind het wel best en ga terug aan boord om uitgebreid met Koen te bellen en een stukje paté te eten want heb deze avond nog niets op.

 

Vanochtend kwam de gendarmerie met mondkapje op om de Savita in te checken en met een vermanende vinger worden de opvarenden opgevangen terwijl met een knipoog de menselijkheid getoond wordt dat ze de eerste dagen goed moeten opletten om daarna wat soepeler met de regels om te gaan.

 

Vanochtend een eerste grote verkenning van het simpele dorpje en loop naar de verschillende winkels. Jacqueline voelt zich niet lekker zodat ik naar de verschillende winkels op verkenning kan gaan en ontdek twee grotere winkels die zelfs enige hardware in hun stock hebben.