Logboek 2020

Tekenwedstrijd

 

Maandag, 22 juni 2020

 

 

Hao

 

Nu met twee handen in het verband vanwege de bloed en klemblaren die zijn gaan zweren. Het kan zijn dat door mijn medicijn gebruik of door het klimaat een klein wondje al snel overgaat tot zweren en je moet oppassen voor het vuil. Een paar dagen geleden heb ik Christine al gezien met dikke verbanden en pleisters om haar been vanwege zweren en infecties.

Nu ben ik aan de beurt door de ogenschijnlijk lichte verwondingen die in contact zijn gekomen met roestige draadeindes van de buizen en misschien ook wel het binnenste van de rioolbuis. Al snel loopt het pus in de handpalm en laat me gewillig verbinden door de verpleegkundige aan boord.

 

Verder voel ik me uitstekend en lopen we samen naar het dorp om de spullen te halen voor de barbecue van vanavond. Vanochtend de twee Russische schepen uitgenodigd zodat ik wat extra’s wil halen op de plaat. Echter Olga en Sergei moeten vandaag vertrekken naar Papeete van de Gendarmerie en zeggen de barbecue af. Omdat het feest van de komende week ineens in juli gevierd blijkt te worden ziet Igor kans om gebruik te maken van de ideale wind om te vertrekken naar Fakarava. Daar zitten we dan met een volle vrieskist en een extra fles wijn in het schap. Allemaal niet erg maar de weg naar en terug met volle bepakking hebben een dermate zware belasting op de voet en knie gebracht dat ik me teruggeworpen voel in het genezingsproces en gemaand wordt tot extra rust.

 

Jacqueline houdt voor de kinderen een tekening wedstrijd onder de plaatselijke jeugd in de kajuit en hoor dat de vergadering afgesloten wordt met de Marseillaise. Leuk om te horen en het zijn meester onderhandelaars geworden om zoveel mogelijk cadeautjes te scoren. Allerlei broers en zusjes worden erbij gehaald om ook te mogen delen uit de pot.

 

Een lokale boot komt de gevangen vis aan wal brengen en zie een drietal bonito’s en een soort van barracuda. Een magere vangst voor 24 uur vissen in een bootje met drie mannen en een benzinemotor met 200 pk om de snelheid te halen. Ik hoop niet dat het om de geldopbrengst gaat van de vis maar meer als sport beschouwd wordt.