Logboek 2020

Aan tafel oud worden

Scheepsarts
Scheepsarts

 

Woensdag 24 juni 2020

 

Hao

 

Tot mijn schrik is de wond aan de linkerhand gegroeid en zal morgen terug naar de arts moeten. Toch nog maar even de kans geven om te herstellen, besluiten we een internetverbinding op te zoeken. Via de Montpellierse komen we in contact met een familie, wonend achteraf, die internet beschikbaar stelt, en ook de was doet.

 

De was is net gedaan, maar een internetverbinding is welkom en melden ons bij de familie. We worden door het huis geloodst met twee altaren en een moeder die aan tafel oud zit te worden. Een tafeltje tussen twee bedden wordt aangeschoven met twee stoelen en we kunnen gratis internetten. Regelmatig komen ze kijken of alles oké is maar op een bepaald moment moeten de huiseigenaren naar het vliegveld en laten ons achter in het huis. Wat een vertrouwen en gastvrijheid en na het internet afgewerkt te hebben sluiten we de computer en lopen naar de uitgang waar oma nog steeds voorovergebogen aan tafel zit.

 

Naar de winkel want het gezelschap met de kinderen van het dorp komen vanmiddag op bezoek en willen natuurlijk wel iets lekkers en voor mij de fles wijn in de tas. Rond half twee staan de jongelui aan de kade en willen aan boord. Jacqueline heeft een programma klaar en maken van copieer papier, bloemen. De snoepjes en limonade vinden probleemloos een goede bestemming bij de enthousiaste jongelui.