Logboek 2020

Ik volg je

Ba Pao
Ba Pao

 

Donderdag 2 juli 2020

 

 

Hao.

 

De conditie en de pijntjes verbeteren zienderogen en ga met frisse moed naar het internet point om eindelijk de achterstand van het blog op te lossen. Vanochtend overleg met Jean-Marie en besluiten een extra dagje te blijven liggen omdat Windy blijft aangeven een 22 tot 29 knopen wind. Dat is fors en is beter om het ideale moment af te wachten. Ik spreek met Jean-Marie af dat ik nog eens zal informeren bij de vissers voor het beste moment maar daar worden we later niet veel wijzer van want deze zegt dat het beste is de hele periode van Hoogwater en 6 uur daarvoor. Zij zullen met de 200 pk genoeg vermogen hebben om de eventuele te harde stroom tegen, dood te varen. Bij de vraag of er dan geen al te hoge golven bij vertrek staan wordt er ontkennend geantwoord. Gewoon bij hoogwater vertrekken zoals ik dat al eerder heb gedaan en dat is ook goed gegaan en Jean-Marie bevestigd alles als zijnde, ik volg je.

 

Bij de Ba Pao klep een paar groenterollen en twee broodjes gekocht als verrassing voor Jacqueline keer ik terug van een geslaagde internet operatie waar het weblog gedaan is, Brabantwater betaald en de hevig slinkende saldi bestudeert van de verschillende rekeningen. Gelukkig is het een ver van mijn bed show en zie de eerste deurwaarder hier nog wel eens bezoek komen.

 

Jacqueline gaat bij Jaap en Minke op bezoek en ik maak de “laatste kans, nieuwe prijzen barbecue” klaar onder het toeziend oog van de Perehuti.

De zon zien zakken met een viertal trouwe hondenogen in het zicht die geduldig wachten op een afgekluifde kluif, de zee zacht kabbelend en de maan die langzaam begint af te brokkelen maar genoeg licht geeft om er een mooie avond van te maken.